كارمگ كارمگ .

كارمگ

عوامل افت باتري خودروهاي برقي

افطايش طول عمر باتري خودرو برقي

استفاده از خودروهاي برقي همچنان چالش هايي دارد و يكي از مهم ترين آن ها طول عمر باتري هاي آن هاست. در اين مقاله باتري خودروهاي برقي و افت ساليانه آن ها را بررسي مي كنيم.

اگرچه مالكيت يك خودروي برقي به مراتب هزينه هاي كم تري نسبت به خودروهاي بنزيني و ديزلي دارد، اما طول عمر باتري همچنان يك نكته كليدي و بسيار مهم است. در خودروهاي برقي ديگر هزينه هاي جاري براي سرويس هاي تعويض روغن و… را نداريم، اما به هر حال بايد بدانيم كه باتري ما هميشه مثل روز اول نيست و بعد از گذشت زمان بايد آن را تعويض كنيم. در واقع، هر بار كه شما باتري خودرو را شارژ مي كنيد، از طول عمر اين باتري كاسته مي شود و در نهايت، به مرحله اي خواهيد رسيد كه ناچار بايد باتري خودرو را تعويض كنيد.

عوامل موثر در افت باتري خودرو هاي برقي

طول عمر باتري ها تحت تأثير متغيري ناشناخته است كه بر همين اساس نمي توان عمر دقيقي براي هر باتري مشخص كرد. مواد تشكيل دهنده باتري (براي مثال اساس ليتيوم – يون)، عادت شارژ كردن باتري و حالت رانندگي همگي مي توانند در طول عمر باتري خودروهاي برقي مؤثر باشند.

در ادامه برخي پارامترها را بررسي مي كنيم و چگونگي تأثير آن ها بر طول عمر باتري خودرو را شرح مي دهيم.

شارژ سريع

باتري خودروهاي برقي هر سال چه‌قدر افت مي كند؟

شارژ سريع يكي از پارامترهايي است كه در جذب مشتريان بسيار تأثير دارد. مدت زمان شارژ يكي از چالش هايي است كه هميشه مشتريان را از خريد خودروهاي برقي دور مي كرده و شارژ سريع (Fast Charging) راه حلي بوده است تا راه سريع تري براي تأمين انرژي خودرو داشته باشيم. فرآيند شارژ سريع باتري به تنهايي تأثير مخربي در عملكرد و طول عمر باتري ندارد، اما در زمان شارژ سريع دماي پك باتري افزايش مي يابد و همين باعث آسيب ديدن سلول هاي داخلي پك باتري مي شود. اگرچه در سال هاي گذشته بارها اعلام شده است كه شارژ سريع مي تواند به باتري آسيب زند، اما لازم است بدانيد كه آسيب چندان جدي نيست و در بلندمدت تعيين كننده و اثرگذار خواهد بود.

براي اين كه تأثير شارژ سريع در عملكرد باتري براي شما ملموس تر شود بياييد نتيجه آزمايشگاه ملي آيداهو در سال ۲۰۱۲ را بررسي كنيم. اين آزمايشگاه در سال ۲۰۱۲ دو دستگاه نيسان ليف را بررسي كرد كه يكي از آن ها به وسيله دستگاه شارژ خانگي شارژ مي شد و ديگري، شارژ سريع جريان مستقيم را داشت. با پيمايش تقريبي ۶۵ هزار كيلومتري در دو دستگاه، ميزان افت باتري خودرويي كه شارژ سريع مي شد تنها ۳ درصد بيش تر از خودرويي بود كه شارژ خانگي داشت. پس نتيجه مي گيريم كه شارژ سريع خودروهاي برقي مي تواند طول عمر باتري را كاهش دهد، اما اين كاهش خيلي زياد نيست و در بلند مدت تأثير قابل لمسي دارد.

دماي محيط 

اگرچه علم طراحي و ساخت باتري روز به روز پيشرفت مي كند، اما همچنان مخرب ترين عامل در عملكرد و طول عمر باتري ها دماي محيط است. دماي سرد مي تواند سرعت شارژ شدن را كم كند و حتا ميزان پيمايش را كاهش دهد. در مقابل دماي گرم سرعت شارژ را به خصوص در مورد شارژ سريع افزايش مي دهد، اما در طولاني مدت به سلول هاي باتري آسيب مي زند. در نتيجه، طول عمر باتري خودروهاي برقي در مناطق گرمسير و سردسير پايين تر از مناطق معتدل است و لازم است بدانيد كه مشخصات پيمايشي و ظرفيت باتري ها كه در كاتالوگ مي آيد مربوط به شرايط نرمال و معتدل است.

ميزان پيمايش                     

مثل بسياري از محصولات برقي ديگر كه با باتري كار مي كنند، در خودروهاي برقي هم هر چه چرخه شارژ شدن بيش تر باشد ميزان راندمان باتري پايين تر مي آيد. براي مثال، كمپاني تسلا اعلام كرده است در مدل S با هر ۴۰ هزار كيلومتر پيمايش، افت ۵ درصدي را در باتري شاهد خواهيم بود. براساس گراف تسلا مدل S، افت ۵ درصدي بعدي با پيمايش ۲۰۰ هزار كيلومتر رقم مي خورد. البته در نظر داشته باشيد كه اين اعداد در شرايط استاندارد و براساس نمودارها ثبت شده است و در شرايط واقعي افت بيش تري را در باتري خواهيم ديد.

مدت زمان

در كنار ميزان پيمايش، مدت زمان استفاده از باتري مهم ترين پارامتر در افت باتري ها به حساب مي آيد. در سال ۲۰۱۶ اعلام شد كه نيسان ليف در ۸ سال ۳۵ درصد افت قيمت خواهد داشت كه البته اين درصد مربوط به مدل همان سال است و در خودروهاي جديد (به خصوص آن دسته كه باتري مايع خنك دارند) اين افت به مراتب كم تر خواهد بود.

اقدامات پيشگيرانه براي جلوگيري از افت باتري

خودرو برقي

در فصول گرم تا حد امكان در زمان هايي كه خودرو ساكن است آن را به برق متصل نگه داريد و اگر خودروي برقي شما سيستم خنك كاري مايع ندارد، آن را در محيطي خنك تر نگهداري كنيد.

اگر خودروي شما سيستم خنك كاري منبع باتري را دارد مي توانيد در روزهاي بسيار گرم ۱۰ دقيقه قبل خودرو را آماده به حركت كنيد تا از ابتداي حركت باتري داغ نشود و افت تدريجي را در آن نداشته باشيم.

تا جايي كه مي توانيد از شارژر سريع استفاده نكنيد، چراكه در هر صورت شارژ سريع مي تواند افت باتري را رقم بزند و با اين كه افت كمي در باتري خواهيم داشت، اما در طولاني مدت قطعاً باتري شما ضعيف خواهد شد.

تا جايي كه مي توانيد درصد شارژ باتري را بالا نگه داريد و نگذاريد شارژ باتري شما به زير ۲۰ يا ۱۰ درصد برسد. اگر اين قاعده را رعايت كنيد ميزان افت باتري شما پايين خواهد بود.

 براي مطالعه مقالات بيشتر درباره خودرو به صفحه اصلي سايت ما سر بزنيد.



برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۳ آبان ۱۴۰۰ساعت: ۰۸:۱۲:۲۸ توسط:amin موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :